Slapen als een roosje

 • Slapen als een roosje

  Niets zo belangrijk als een goede nachtrust! Waar droom jij van?

  Op vakantie is het de bedoeling dat je uitrust of zelfs bijslaapt. Toch? Daarom is het heel belangrijk om op voorhand goed na te denken over je slaapsituatie. Wat vind jij belangrijk? In een motorhome kan je een combinatie hebben van verschillende bedtypes. We leggen je even uit wat er allemaal mogelijk is.

  Twinbed

  Twinbedden zijn achter in de motorhome te vinden. Het zijn bedden in de lengte. Deze kan je bovendien met een verlengstuk omtoveren tot één geheel. Ideaal als je graag de mogelijkheid hebt om apart of samen te slapen. Door de lattenbodem naar boven te doen kan je gemakkelijk aan je spulletjes. Het is ook heel toegankelijk. Want voor elk bed is er een opstapje voorzien.

  Modellen met een twinbed.

  Centraal bed

  Wil je graag een bed ‘zoals thuis’? Dan kiezen koppels vaak voor een queensbed. Het is dan ook zeer populaire indeling! Je hebt veel ruimte rondom het bed, zodat je niet over elkaar hoeft te kruipen. Het bed is in de hoogte regelbaar. In de hoogste stand beschik je onder het bed over een  ruime garage voor fietsen of scooter.

  Modellen met een centraal bed.

  Hefbed

  Makkelijk als je een extra slaapplaats wilt hebben voor je (klein)kinderen! Een hefbed bestaat in veschillende varianten en bevindt zich meestal boven de zithoek of de captain chairs. Het handige is dat je het bed na gebruik weer omhoog heft, zodat je terug beschikt over de volledige ruimte. Het bed dient de ene keer als hoofd bed,  de andere keer als extra bed. Hieronder meer info*.

  Hefbed bij een integraal:
  Bij een integraal camper zit het hefbed in de cabine, waardoor hij erg ruim is. Het hefbed in de integraal is makkelijk bereikbaar en het bed neemt enkel de plaats in van de twee voorstoelen terwijl de rest van de woonruimte beschikbaar blijft. In feite neemt het hefbed hier relatief weinig ruimte in.

  Hefbed bij een semi-integraal en buscamper: 
  Bij de buscamper en half-integraal camper hangt het hefbed boven het woongedeelte. Hierdoor lever je  sta ruimte in. Met het hefbed naar beneden lever je over het algemeen je woongedeelte in, omdat het hefbed vaak het  zitgedeelte in beslag neemt.

  Modellen met een hefbed.

  Dwarsbed

  Ben je iets groter? Dan is het dwarsbed geknipt voor jou. Omdat het bed dwars gesitueerd is, zijn de maten relatief groot. Terwijl het bed weinig leefruimte inneemt.  Houd er wel rekening mee dat je bij dit type eventueel over de andere partner moet kruipen. Meestal is het bed hoog geplaatst waardoor je over een ruime garage beschikt.

  Modellen met dwarsbed.

   

  Frans bed

  Een tweepersoonsbed met een ronde/schuine hoek in de lengte. Daarnaast is de  douche-/toiletruimte. Hierdoor is de camper een stuk compacter. Nadeel hiervan is dat het bed aan één kant een beetje korter is en  er beperkte of geen garage aanwezig is.

  Modellen met een Frans bed.

   

  Stapelbed

  De favoriet van gezinnen met kindjes. Het is een comfortabele slaapruimte die weinig plaats inneemt. Het onderste bed kan je openklappen en gebruiken als garage voor je fiets. Stapelbedden worden ingebouwd in de breedte waardoor ze ook zeer ruim zijn.

  Modellen met een stapelbed.

  Zithoek ombouwen

  Om extra slaapplaatsen te creëren is het soms mogelijk om de zitgroep om te bouwen tot slaapplek. Dit is zeer ruimte besparend. Maar kost wel flink wat werk. Het is ook net iets minder comfortabel en kleiner dan een vast bed. Het wordt meestal gebruikt voor (kleine)  kinderen.

  Modellen met een ombouwbare zithoek.

   

  Pop-up dak

  Deze leuke, multifunctionele oplossing wint steeds meer aan populariteit! Je creëert een extra dubbel bed door het opklappen van het pop-up dak.  Super leuk voor de kids! Of voor jezelf als je meer materiaal wilt meenemen en het bed achteraan de motorhome wil open klappen.

  Modellen met een pop-up dak.

  Lees in ons blogartikel de voor- en nadelen van een vast bed.

Gerelateerde artikels