Mclouisvrienden

 • Mclouisvrienden

  Door Corona hebben we een lange periode niet kunnen afspreken, maar gelukkig konden we onlangs weer een Mclouisvrienden weekend organiseren. Het was niet simpel me alle huidige Covid-19 maatregelen. Wegens organisatorische redenen, en om op safe te spelen, hebben we maar 35 motorhomes toegelaten zodat we een mooi overzicht konden houden.

  Vrijdag 10 september 2021

  Rond twaalf uur s middags konden we gebruik maken van het terrein dat voor ons voorbehouden werd. We waren er zeker van dat de eerste Mclouisvrienden al achter de hoek stonden te wachten. En we werden niet teleurgesteld! Klokslag twaalf uur kwam de eerste motorhome binnen rijden en al de andere vrienden volgden netjes.

  Na een korte rondleiding over het terrein en de accommodatie werd ook het weekendprogramma toegelicht. Daardoor hadden de bestuursleden even de tijd om alles klaar te zetten voor de receptie in open lucht. Al snel werden de stoelen en tafels uitgepakt om in een grote kring te plaatsen. De nodige drankjes en hapjes konden zeker niet ontbreken. Blijkbaar viel er nog veel te vertellen maar rond middernacht zochten de meesten de weg naar hun motorhome terug. Het was natuurlijk lang geleden dat de Mclouisvrienden elkaar nog eens ontmoet hadden waardoor het weerziens eens zo fijn was.

  Zaterdag 11 september

  Het Mclouisdorp ontwaakt en het verse Frans brood en de boterkoeken werden afgehaald door de Mclouisvrienden op het terras. Na het ontbijt stond er een individuele fietstocht op het programma. Gewapend met een fietsrouteplannetje kan je kiezen welke richting je uitgaat. Knokke, Brugge, Damme, Sluis of het eerste café, … Het maakt niet uit want na de eerste gefietste kilometers kwam je op verschillende terrasjes toch Mclouisvrienden tegen herkenbaar door ons hesje met eigen logo. Rond 18.00 uur stond er een smakelijke barbecue op het programma. De heerlijke braadworst, kippensaté special en beenham waren tiptop gebakken. Daar er in de horeca nog speciale regels gelden werden het slaatje en de sauzen op hygiënische wijze geserveerd in recycleerbare verpakking. Het mag zeker gezegd worden dat het gesmaakt heeft!  De Covid maatregelen waren versoepeld maar het was nog niet de moment om al een dansavond te laten doorgaan. Om de sfeer er toch in te brengen, gaf een line dance groep uit de uitomgeving een leuke demonstratie. De countrymuziek werkte opzwepend en al vlug werd er mee gedanst in Line tot buiten toe. Het werd weer behoorlijk laat en voor sommige zelfs heel vroeg.

  Zondag 12 september

  Een goed gevulde ontbijtbox werd geserveerd in de zaal, weeral netjes verpakt in porties. Het was meer dan genoeg want velen kregen het zelfs niet op. Na dit heerlijke ontbijt maakten we een fietstocht van 5 km naar de plaatselijke hobbybrouwerij Bryggia Brewery. We kregen een gedetailleerde uitleg van de meesterbrouwer over het ganse brouwproces een rondleiding in de productiekamers. Na een kort filmpje over het ontstaan van de Brewery, kwam de kerst op de taart: een proeverij van een heerlijke trippel van 8,5°. Na de nodige versnaperingen keerden we terug naar de motorhomeplaats mits een tussenstop aan de aardbeienkwekerij, want verse aardbeien smaken toch heerlijk. Nadien werd er nog gezellig nagepraat en e-mailadressen uitgewisseld aan de mobilhomes. En dan zit het weekend er spijtig genoeg alweer op  en moeten we afscheid nemen van onze Mclouisvrienden. Het mocht voor iedereen langer duren.

  Tot de volgende bijeenkomst!

  Blijf ons zeker volgen op Facebook en op onze blog www.Mclouisvrienden.eu zodat je jezelf zeker kan inschrijven voor onze volgende bijeenkomst.

  Het Mclouisvrienden team

  Willy, Chris, Marc, Ilse, Nicole en Roger

   

  Voor meer verslagen van de McLouisvrienden: klik hier.

Gerelateerde artikels