Duitsland & Tsjechië

 • Duitsland & Tsjechië

  Goldsteig krijgt uitbreiding in Tsjechië!

  Een nieuwe wandelroute door het Boheemse woud. De populaire wandelroute Goldsteig krijgt een internationale uitbreiding. In mei wordt de Goldsteig die een lengte heeft van 660 km, verlengd met 600 km aan paden in Tsjechië. De Goldsteig is een historische wandelroute en brengt je door een streek van eeuwenoude handels- en smokkelpaden.

  Route

  Historische wandelroute

  Zout, het “witte goud” van de Middeleeuwen werd via deze handelswegen getransporteerd van de Donau naar Boehemen. De route ging dwars door het Beierse en Boheemse Woud en bracht de aangrenzende dorpen enorme rijkdom. Welvarende steden zoals Prachatice en Vimperk ontstonden en burchten en kastelen werden gebouwd. Tot 1692, toen Leopold I besloot zout via een andere route aan te voeren, was de Goldsteig één van de belangrijkste handelsroutes van Europa. Wandelaars kunnen hier in de voetsporen treden van middeleeuwse kooplieden en de unieke natuur van het “Groene dak van Europa” ontdekken. Het Tsjechische wandeltraject wordt Zlatà Stezka genoemd en gaat door de regio Pilsen en Zuid-Bohemen. Dankzij het veelzijdige wandelnetwerk zijn het Boheemse en Beierse Woud één van de meest aantrekkelijke wandelgebieden van Europa. Het Tsjechische traject loopt voor een groot deel door het nationale park Sumava. Dit beschermde landschap met haar oude bossen, glaciale meren en moerassen was door het Ijzeren Gordijn jarenlang ontoegankelijk. De natuur heeft hierdoor een uniek en ongerept karakter. Voor meer info: klik hier.

  Camping Beierse Woud

  Campingplatz Kapfelberg

  Camping Auf dem Kapfelberg is een camping in Offenberg, Beieren. Deze terrassencamping heeft plaatsen zonder schaduw en met enige schaduw. Een kleine, fijne camping waar je kan genieten in een oase van rust met uitzicht op de Donau. Voor meer info: klik hier.

  MEER TIPS EN REISVERHALEN?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Gerelateerde artikels