Een multifunctionele buscamper

 • Een multifunctionele buscamper

  De perfecte balans!

  In een maatschappij waar tijdsdruk alsmaar groter wordt en het zoeken is naar de juiste verhouding tussen werk en ontspanning, delen Erna en David maar wat graag hun unieke manier van leven.

  Erna Claes (Expert trainer) & David Van De Winckel (CEO/project manager)
  Eigenaars van een buscamper Hanroad Cross LH2
  Oprichters van Fenrir Consult: training & consultancy experts

  Ons vrijetijdsvoertuig en mobiel kantoor

  Life is me-time

  Erna: Voor mijn werk doorkruis ik zowat heel Vlaanderen wekelijks. Ik geef dagelijks verschillende trainingen bij klanten en ben dus constant op de baan. Na verloop van tijd was ik niet alleen het slapen in hotels maar vooral het wachten in tankstations tussendoor beu. Ik ben dan op zoek gegaan alternatieven. Eerst dacht ik aan een motorhome zodat ik een rustig plek had om te werken tussen de sessies door. Tot ik het concept van een mobiel kantoor leerde kennen. Iets dat veel beter bij mij past. Aangezien ik veel onderweg ben wou ik een compact, krachtig voertuig waarmee ik makkelijk kon parkeren en manoeuvreren maar vooral vlot mee kon rijden. Ik was dan ook meteen overtuigd van een buscamper met automaat.

  Home away from home

  David: Normaal gezien was het de bedoeling dat Erna alleen op de baan ging terwijl ik thuis de praktische en administratieve kant voor mijn rekening nam. Toch zijn we hierover snel van mening veranderd en trekken we er samen op uit. Ondanks dat we met een krappe leveringsdeadline zaten hebben we niet gekozen voor een standaarduitvoering. We hebben onze buscamper persoonlijk laten aanpassen naar onze behoeften. Zo hebben we een tweede woonbatterij laten installeren en een Wifi-netwerk laten aansluiten. Voor ons is het belangrijk dat we altijd internet hebben en dat onze GSM’s en laptops kunnen opladen. Ondertussen is onze van niet alleen een mobiel kantoor geworden maar ook een ‘home away from home’.

  Change of lifestyle

  Erna: Wat ik vooral belangrijk vond was de aanwezigheid van voldoende basiscomfort. We hebben de richting van ons bed laten aanpassen waardoor we meer dan genoeg opbergruimte hebben. Ik wou genoeg kledij kunnen meenemen en ook mijn plooifiets en ons cursusmateriaal proper kunnen opbergen. Door de elektronische sturing  blijft de temperatuur in onze campervan ’s nachts constant en warm. En ’s morgens warmt het water van de douche en lavabo automatisch op. Ik kan mij dus rustig klaarmaken om te gaan werken.

  David: Momenteel zijn we ongeveer 3 dagen per week onderweg met onze buscamper plus kat en hond! In de toekomst proberen we ons werk nog meer te integreren in ons dagelijks leven en gaan we nog meer tijd doorbrengen in onze Hanroad. We hebben ons huis verkocht en een klein appartementje aangekocht zodat we nog meer kunnen genieten van onze vrijheid. Het is dus een nieuwe levensstijl die voor ons opengaat.

  Erna: Het plaatje past ook helemaal bij waar ons bedrijf voor staat. Hoe functioneer je goed binnenin jouw job? Hoe creëer je dat gelukkige gevoel? Natuurlijk is dit voor iedereen persoonlijk. Maar het is leuk dat we ook eens een ander perspectief kunnen laten zien. We krijgen van onze klanten dan ook positieve reacties.

  Our home, where we park it

  David: Ik zeg altijd tegen mensen, ik heb geen werkdagen, ik heb dagen waarop ik werk. Het gebeurt ook dat we in het weekend gewoon verder rijden naar Duitsland of naar de Ardennen of noem maar op, waar we zin in hebben. Soms zitten we ook vlakbij huis. Je hoeft niet ver te zijn om dat reisgevoel te hebben

Gerelateerde artikels