Software update Teleco

 • Software update Teleco

  Indien je een schotelantenne hebt, zal je al gemerkt hebben dat er een update vereist is voor de Astra 23 satelliet. Gelukkig kan je dit zelf oplossen.

  Hieronder een stappenplan zodat jouw satelliet weer helemaal gebruiksklaar is. Let, op! Doe dit niet onder carpoort zodat je geen brokken maakt. 

  Stappenplan software update Teleco

  1. Neem de laptop bij de hand
  Indien je zelf geen laptop heeft kan je vragen om er even één te lenen bij een familielid of buur. Let op, gebruik hier een Windows geen Apple.

  2. Voorzie een USB-kabel in de laptop
  Je kan hier tijdelijk de kabel van de printer voor gebruiken. Deze mag je in de computer insteken.

  3. Steek het uiteinde van de USB-kabel in de stuurdoos
  Waar kan je de stuurdoos terugvinden? Meestal zit deze verstopt in het kastje onder de passagierszetel maar dit kan ook in het kastje boven de koelkast zijn of aan de wand van het hefbed. Steek het uiteinde van de kabel in de stuurdoos.

  4. Kijk na welke kleur jouw stuurdoos heeft
  Indien jouw stuurdoos wit is = FLATSAT
  Indien jouw stuurdoos grijs is = TELESAT

  5. Op dit moment is de kabel verbonden met jouw laptop en jouw stuurdoos. Klik op de link hieronder!

  Zo kom je terecht op de helpdesk van Teleco.

  6. Download het juiste programma voor jouw satelliet:

  Is de stuurdoos wit? -> FLATSAT

  Klik dan op de eerste link (SetupEasy.exe) bij FLATSat Easy … (zie afbeelding hieronder). Hierdoor download je het programma om de update te installeren. Vanaf hier neemt het programma de update over en kan je van hieruit alle stappen verder volgen. Het programma kan enkel op een Windows PC geïnstalleerd worden.

  flatsat

  Is de stuurdoos grijs? -> TELESAT

  Scroll dan naar beneden tot je bij Telesat komt (SetupTelesat.exe)  … (zie afbeelding hieronder). Hierdoor download je het programma om de update te installeren. Vanaf hier kan je alle stappen van het programma verder volgen. Het programma kan enkel op een Windows PC geïnstalleerd worden.

  telesat

Gerelateerde artikels