België

 • België

  Genieten in eigen land!

  Brugge staat bekend als één van de meest historische en boeiendste steden van ons land. Een prachtige stad boordevol schoonheid waar zelfs films naar vernoemd worden. De vroegere rijke en welvarende Hanzestad is vandaag een heuse Werelderfgoedstad. Met zijn sprookjesachtige kanalen en bijzondere gebouwen wordt  Brugge ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. Door zijn rijke verleden beschikt Brugge over heel wat troeven. Menig museumliefhebber en kunstsympathisant vindt hier zijn gading maar ook de foodie of de shopping queen wordt niet teleurgesteld. Het ideale weekendje weg.

  Route

  When in Bruges … 

  Brugge is een veelzijdige, bruisende wereldstad op mensenformaat waar je mooie plekken en nieuwe mensen kan blijven ontdekken. Je kan hier uren verdwalen, Speciaal voor jou hebben we enkele bezienswaardigheden die je niet mag missen eruit gepikt!

  1. Een boottocht langs het kanaal 

  Brugge is een kluwen van waterwegen. Vaar gezellig door de kanaaltjes van de Brugse Reien die de stad doorkruisen. Een boottochtje nemen klinkt misschien wel heel  toeristisch maar is een must tijdens een bezoekje aan deze waterstad. Je kunt inschepen bij een van de vijf aanlegplaatsen voor een boottocht van een half uur die je de meest bijzondere plekjes van de stad vanuit een heel andere hoek laat bewonderen. Van maart t.e.m. half november, dagelijks, 10u00 – 18u00 (laatste afvaart 17u30). Opstappen kan op de volgende plaatsen: Michielssens, Huidenvettersplein 13 – Coudenys, Rozenhoedkaai – De Meulemeester, Wollestraat 32 – Gruuthuse, Nieuwstraat 11 – Stael, Katelijnestraat 4.

  2. Bezoek een gratis harp concert

  Een unieke gebeurtenis is een gratis concert van harpist Luc Vanlaere bijwonen. Deze worden gehouden in de site Oud Sint Jan, in de Mariastraat 38 recht over de O.L.V. kerk. De concerten vinden plaats vanaf maandag tot zaterdag om 15u00, 17u00 en 18u30. Het muziekstuk duurt ongeveer een 40-tal minuten. Meer info vind je hier. Een leuke optie is om een fiets mee te nemen en de oude stad te verkennen.

  3. Onderzoek of het Belfort echt overhelt 

  Rond deze middeleeuws klokkentoren kan je niet omheen. Deze belangrijke toren is 83 meter hoog en herbergt onder meer een beiaard met 47 welluidende klokken. In de ontvangstruimte kan je heel wat leren over de geschiedenis en functie van het als werelderfgoed beschermde Brugse belfort. Wie het aan durft om de 366 treden van de toren te beklimmen, kan halt houden in de thesaurie (waar in de middeleeuwen de stadskeuren, het stadszegel en de stadskas werden bewaard), op de verdieping van het indrukwekkende uurwerk of bij de beiaardier. Helemaal boven, worden je inspanningen beloond met een adembenemend uitzicht over Brugge en omstreken.

  4. Bezoek het Groeningemuseum

  Het Groeningemuseum is zeer populair onder de kunstliefhebbers en heeft een indrukwekkende collectie van Vlaamse en Belgische grootmeesters. Je doorloopt hier de geschiedenis van de Belgische beeldende kunst met als hoogtepunt de wereldbefaamde Vlaamse primitieven. Daarnaast bewonder je ook neoclassicistische topwerken uit de 18de en 19de eeuw, meesterwerken van het Vlaamse expressionisme en heel wat naoorlogse moderne kunst.

  5. Biermuseum De Halve Maan 

  De eeuwenoude traditie van het bier brouwen vind je terug in deze Brugse brouwerij in een uniek museum. Dagelijks zijn er rondleidingen door zowel de moderne brouwerij als het museum. Ideaal voor bierfanaten. De rondleidingen gaan door vanaf 11u00 tot 16u00 en duren ongeveer 45 minuten inclusief een degustatie van de Brugse Zot. Je kan toch niet vertrekken zonder eens te proeven?

  Nog op zoek naar een leuke afsluiter? Bezoek de 15 filmlocaties die je tegenkomt in de film ‘In Bruges’, klik hier voor meer info.

  MEER TIPS EN REISVERHALEN?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Gerelateerde artikels