De 5 beste halloweenbestemmingen

 • De 5 beste halloweenbestemmingen

  Halloween de griezeligste feestdag van het jaar. De traditie is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten naar Europa. En met trots kunnen we zeggen dat wij zeker niet meer moeten onderdoen. Hieronder een overzichtje van de 5 tofste steden om lekker te gaan spoken tijdens Halloween.

  Kopenhagen – Denemarken

  In Kopenhagen griezelen en spoken ze wat af in het najaar! Halloween wordt er uitgebreid gevierd en gedurende oktober worden er dan ook allerlei leuke spookachtige activiteiten georganiseerd. Het hele land staat in het teken van dit griezelfeest. De drie laatste herfstweken van oktober veranderen de tuinen van Tivoli in Kopenhagen in een Halloween-sprookjesland met uitgesneden pompoenen, een wirwar van doolhoven en allerlei duivelse figuren. Het perfecte herfstevenement! Ook in de vele attractieparken wordt Halloween groots gevierd. Behalve Tivoli worden ook Djurs Sommerland (Djursland), Jespershus (Noord-Jutland) en Legoland omgetoverd tot een Halloweenspektakel. In Legoland kan je bijvoorbeeld meedoen aan ‘brick or treat’. En door het hele land worden tijdens Halloween spooktochten georganiseerd. Zaklampen aan dus!  In Kopenhagen zelf zijn de weird walks of de ghost tours echte aanraders. Natuurlijk blijft de natuur ook prachtig. De herfst in Denemarken kan regenachtig en winderig zijn maar ook helemaal geweldig!   Meer dan genoeg om je tanden in te zetten dus.

  Londen – Engeland

  Natuurlijk kan Londen niet ontbreken. Een oude stad zoals Londen met zijn bloederige geschiedenis waar je nog steeds de dungeons kan bezoeken waar zovelen zijn gemarteld en gestorven. Of door de straten kan wandelen waar Jack the Ripper zijn gruwelijke moorden pleegde. Voor Halloween: London is calling! Londen zou Londen niet zijn als er ook geen tal van spectaculaire musicals en shows op de planning zouden staan zoals ‘Festival of the death’, beter bekend als het circus van de zwarte kunsten. Denk maar aan een ‘spooky’ cirque de soleil met tal van lichten, kleuren, DJ’s en special effects. Niet alleen organiseren verschillende clubs thema-avonden. Er zijn ook verschillende tours zoals ‘Hex and the city’. Niet ver van de hoofdstad kan je ook pompoenen gaan plukken in een familieboerdij in Hertfordshire. Het hele domein is aangekleed en je kan er ook verdwalen in een maïsdoolhof. De meest bekende ‘enge’ plaatsen in de stad zijn natuurlijk de London Tower en de Hampton Court Place maar het kerkhof Hyde Park zou ook op je lijstje moeten staan en is toegankelijk tijdens een begeleidende tour. Wil je het nog een stapje verder gaan? Je kan altijd een Jack The Ripper audiotour volgen. Kippenvel verzekerd.

  Transsylvanië – Roemenië

  Welk decor is er beter om Halloween te vieren dan het kasteel van graaf Dracula zelf? Er is geen meer iconische plaats denkbaar. Eind oktober wordt er in het mysterieuze kasteel Bran altijd een onvergetelijk Halloweenfeest gevierd. Het hele kasteel wordt versierd en iedereen is in thema. De uitgestrekte, prachtige spookachtige bossen vormen de kers op de taart. Je waant jezelf in een enge griezelfilm. Het Hoia-Baciu bos dichtbij Cluj-Napoca staat bekend voor zijn fantastische fietsroutes en recreatieve mogelijkheden maar is volgens de legende behekst door de geest Strigoi. Deze zou een sterke gelijkenis hebben met een vampier en herrijst ‘s nachts uit zijn graf op zoek naar bloed. De dorpelingen gebruiken look om zichzelf te beschermen. Als je Strigoi eens tegen wilt komen, kan je hier altijd voor een ommetje gaan. Een andere leuke uitstap is de geboorteplaats van Dracula, Sighisoara. Het stadje staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst en is zeker de moeite. In middeleeuwse citadel wordt ook een Halloweenfeest gevierd, helemaal in thema, in een echte kerker. Het wordt nog moeilijk te kiezen!

  Parijs – Frankrijk

  Parijs staat bekend als de stad van de liefde. Maar onder de oppervlakte van de Franse hoofdstad gaat een duister geheim schuil. “Arrête, c’est ici l’empire de la mort”. Oftewel: ‘Stop, dit is het rijk van de dood’, hoor je nadat je 130 treden bent afgedaald en binnenstapt in de catacomben van Parijs. Door een tekort aan begraafplaatsen zijn er tot eind jaren 1800  zes miljoen Parijzenaren opgegraven uit verschillende begraafplaatsen en naar de catacomben overgebracht. Deze zijn open voor bezoekers. Maar het openbare stukje is slechts een klein gedeelte. Naar verluidt zijn er meer dan 100 km aan tunnels. Er zijn zelfs mensen die tussen de beenderen overnachten. Nog niet uit gegriezeld? Natuurlijk kan het spookhuis van Parijs ‘Le Manoir de Paris’ niet ontbreken. Geniet van een angstaanjagend spektakel. Aangezien zij het hele jaar door al gespecialiseerd zijn in het bang maken van mensen, moet je nagaan rond Halloween. Spannend! Ook de begraafplaats Père Lachaise is zeker een bezoekje waard. Je vindt hier verschillende beroemdheden als Édith Piaf, Frédéric Chopin, Victor Noir en Molière. Veel graven zijn erg mooi en bijzonder. Neem eventueel een gids mee voor wat scary stories.

  Amsterdam – Nederland

  Het Halloween Amsterdam Festival is al meer dan 12 jaar een vaste waarde. Trek je meest angstaanjagende outfit aan en ga los op dit bloedstollende festijn. Heel Amsterdam viert mee met spookachtige diners, een horror-filmmarathon, kinderenevenementen en een angstaanjagend volle agenda met gekostumeerde feesten door de hele stad. Bezoek zeker ook een Halloween winkel zoals de Amsterdam: Chimera Fantasy Shop. En ga zeker naar het museum Ripley’s believe it or not. Hier zijn meer dan 500 gekke, maar echte items om te zien die alle andere spookachtige verhalen en gebeurtenissen mogelijk zullen maken – je bent gewaarschuwd! Maak een wandeling door de Amsterdamse kerker of langs de versierde, spookachtige Prinsengracht, Je kan ook een Ghost tour volgen en de 800 jaar geschiedenis ontdekken die de stad te bieden heeft. Vele jaren geleden bekend als een plek vol geesten, heksen en demonen. Spooky!

Gerelateerde artikels