Frankrijk

 • Frankrijk

  Ardennes Argonne verkennen!

  Gelegen in het noordoosten van Frankrijk spreidt Argonne zich uit over Marne, Ardennes en Meuse. Beter bekend als de regio waar bomen overheersen, waar meren door het natuurschoon kronkelen en tapijten van bossen zich uitstrekken zo ver het oog kan zien. Een prachtige conservatie van fauna en flora met hier een daar een pittoresk dorpje dat het landschap siert. Bovendien een uitstekende keuze voor wandelaars die telkens verrast worden door het kleurenspel als ze het diepe woud doordringen.

  Route

  Wandelparadijs

  Snuif de geuren van het Argonne bos op en volg de mystieke geluiden terwijl je één van de vele wandelpaden door het bos volgt. Let op sporen van reeën en herten die hier vrij in hun natuurlijke habitat rondlopen. Er heerst hier een rustige sfeer waarbij je volledig wordt ondergedompeld in de plantenwereld terwijl het licht hier en daar door de eiken en dennen schijnt. In Parc Argonne Découverte (vroeger Nocturnia) kan je zelfs een troep wolven observeren. Het park bestaat in totaal uit wel 13  hectares. Je kan hier ook  een speurtocht maken waarbij het gedrag van de dieren wordt onderzocht. Ook een dorpje met ambachtelijke beroepen, een boerderij en op trampolines springen in de bomen staan op het programma. De ideale familie uitstap!

  Bezienswaardigheden

  Kerk Saint Didier: In Clermont-en-Argonne kan je helemaal naar boven op de heuvel klimmen naar de kapel Saint-Anne. Hier stond vroeger een kasteel maar nu is het een ideaal plekje om te genieten van het uitzicht over de stad. Als je even verder naar beneden gaat kom je bij de kerk Saint-Didier waar je het beeld van ‘La Sainte-Femme au Bonnet’ kan bewonderen.

  Abdij van Lachalade: Bezoek zeker het authentieke dorpje Les Islettes met zijn originele  houten, traditionele huisjes. Even verder aan het bos vind je de abdij terug. De oude cisterciënzers abdij (12de eeuw) met een prachtig rozet is de enige die bewaard werd in het oosten van Frankrijk. Een prachtig staaltje bouwkunst waarvan je meteen onder de indruk bent.

  Musée d’Argonne: In Varennes-en-Argonne moet je zeker langs het Musée d’Argonne gaan. Het dorpje was de plaats waar Lodewijk XVI en zijn familie gevangen zijn genomen. Via 3 verschillende thema’s kom je hier dan ook alles te weten over de belangrijke gebeurtenissen. Ook in Varennes zelf kan je door de straten 7 panelen volgen met uitleg over de plaatsen waar dit belangrijk moment in de Franse geschiedenis heeft plaats gevonden.

  Amerikaanse kerkhof van Meuse-Argonne: Een plek waar je automatisch stil van wordt. Er zijn wel 14.246 kruisen waardoor de Memorial van Romagne de belangrijkste Amerikaanse necropool in Europa is. De Amerikaanse soldaten die gesneuveld zijn tijdens de bevrijdingsgevechten in de Maas-Argonne streek rusten hier in vrede.

  Butte de Vauquois: Hier krijg je kippenvel van. De ‘restanten’ van de mijnenoorlog tijdens WOI zijn hier niet alleen voelbaar maar ook zichtbaar. Waar vroeger een dorp stond vind je nu een gigantische kraters terug. De grootheid van dit monument stelt de waanzin van de oorlog perfect voor. Een rondleiding door de tunnels is zeker een aanrader en maakt je bezoek af.

  Gastronomie

  De Franse Ardennen is een streek die erg gebonden is aan haar tradities maar vooral ook zeer trots op haar gastronomie. Het keurmerk “Ardennes de France” is een waarborg voor degelijke streekproducten gemaakt door de lokale ambachtslieden. Dit wil zeggen dat elk product dat dit merk draagt authentiek is en 100% van lokale origine is. Op zoek naar enkele lekkere restaurants? Klik hier voor meer info.

  MEER TIPS EN REISVERHALEN?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Gerelateerde artikels