Welke van past bij jou?

 • Welke van past bij jou?

  Reizen in vrijheid!

  Reizen met de camper, kampeerbus, omgebouwde bestelwagen, compacte motorhome of simpelweg van wordt steeds populairder. Rondzwerven met de Columbus, de talrijke buscampers die het straatbeeld vullen … Je kan er bijna niet meer omheen. Waarom kiezen zoveel mensen voor deze manier van reizen?

  De pluspunten van een buscamper

  Een van is geschikt voor dagdagelijks verkeer, een citytrip, een sport- of strandvakantie of kamperen in de natuur met net dat beetje extra onafhankelijkheid en zelfvoorzienigheid. De opties met een campervan zijn eindeloos. Je kan op eigen houtje de wereld verkennen met alle voorzieningen aan boord, enkel compacter! De keuze van het type is natuurlijk afhankelijk waarvoor je de buscamper vooral wilt gebruiken. Op elk potje past een deksel of in dit geval, een van.

  Enkele voordelen:

  1) Compacte afmetingen (parkeren/manoeuvreren)
  2) Onopvallend voertuig
  3) Multifunctioneel (woon-werkverkeer en/of vrijetijdsvoertuig)
  4) Al het comfort aan boord
  5) Lage kosten
  6) Rijbewijs B

  Lees hier uitgebreid over alle voordelen van een campervan of buscamper.

  Het doel van je campervan

  Zoals hierboven vermeld moet je eerst goed nadenken over jouw situatie. Als je van voornamelijk gebruikt wordt als enige (of tweede) voertuig en voor het werk, dan speelt de aanwezigheid van een ruime keuken, badkamer en aantal slaapplaatsen een mindere rol. Is het daarentegen de bedoeling om naast woon-werkverkeer de buscamper ook te gebruiken als volwaardig kampeervoertuig, dan moet er zeker voldoende aandacht besteed worden aan eten, koken en slapen.

  Het aantal personen?

  Een buscamper is eigenlijk perfect op maat van een koppel, maar ook tot vier personen behoort tot de mogelijkheden. Hou daar rekening mee bij de aankoop: tot hoeveel personen moet en wil ik te slapen kunnen leggen? Is dat uitsluitend met twee, dan is een buscamper met één bed voldoende. Is dat frequent met vier personen, dan moet je al uitkijken naar een model met een dubbel bed. Een omgebouwde zithoek leent zich meestal maar voor één persoon.

  De indelingen van buscampers

  1) Dwarsbed
  De meest populaire indeling is deze met een dwarsbed. Dit type bed neemt het minste ruimte in beslag en vind je terug in buscampers van
  548 cm tot 599 cm. Je kan het bed gedeeltelijk of volledig opklappen en/of wegnemen om zo meer laadruimte te creëren.

  2) Dubbel dwarsbed
  Variant hierop is de buscamper met een dubbel dwarsbed. Je kan het vergelijken met een stapelbed. Je beschikt hier dus over vier volwaardige slaapplaatsen. De functionaliteit is hier op zijn best. Naar gelang de situatie kun je één bed of zelfs beide bedden weglaten. Ga je maar met twee weg? Dan slaap je in het onderste bed en laat je het bovenste bed eruit. Wil je fietsen vervoeren in de buscamper? Dan laat je het onderste bed weg en slaap je bovenin. Wil je de buscamper gebruiken om iets te vervoeren? Dan kun je beide bedden weglaten en de volledige achterruimte benutten als laadruimte. Dergelijk type indeling vinden we voornamelijk terug in buscampers van 599 cm.

  3) Twinbedden
  In en uit het bed stappen gaat het comfortabelst met twinbedden. In tegenstelling tot het dwarsbed moet je hier niet over elkaar kruipen om ”s avonds bijvoorbeeld naar het toilet te gaan. Koppels die op reis graag apart slapen, kunnen ook kiezen voor buscampers met twee gescheiden bedden. Afhankelijk van merk en type kan via een tussenstuk één groot ligvlak verkregen worden. Bergruimte heb je onder en tussen de twee bedjes. Je vind dergelijke indeling terug in lengtes van 636 cm.

  4) Hefbed boven zithoek
  Kampeerders die belang hechten aan ruimte, kiezen voor een buscamper zonder een vast bed achteraan. Die extra ruimte gebruikt men
  voor een ruimere keuken en badkamer. Ook de zithoek wordt hierdoor iets groter. Slapen kan in die zithoek maar de voornaamste slaapplaats is een dubbel bed tegen het dak van de bestelwagen. Dit kan je dan gedeeltelijk naar beneden trekken of een extra hefdak omhoog duwen waardoor je een slaaptent bekomt. Bij dit type beschik je niet over veel ruimte om fietsen binnen te vervoeren. Wanneer je de achterste deuren opentrekt dan kom je uit op de keuken en badkamer. Een variant die je hierop kunt vinden is de buscamper met de badkamer over de volledige achterwand van de bestelwagen.

  Accessoires voor je buscamper?

  Wil je graag nog interessante accessoires toevoegen aan de buscamper? Klik hier en ontdek de 5 meest interessante accessoires voor je buscamper.

  EEN GEBRUIKER AAN HET WOORD!

  Lees hier een testimonial over één van onze klanten die zijn van nu als mobiel kantoor en tweede thuis gebruikt.

  VANSTORE

  Kies voor de ultieme vrijheid en ga op vakantie met je eigen buscamper. Naast ons enorme aanbod aan mobilhomes heeft Dicar ook de compacte motorhome van jouw dromen. Bij Dicar hebben we ongeveer een 100-tal vans in stock. We werken voor vans met zeven kwaliteitsmerkenFont VendômeMcLouis MenfysBenimar BenivanHanroadMalibuBraviaInnova zodat elke prijscategorie en mogelijke indeling verkrijgbaar is.

  Naast een nieuwe van kan je bij ons ook een tweedehands voertuig aankopen. Wij maken er een erezaak van om zoveel mogelijk vans in onze showrooms te kunnen tonen. Wil je onze mogelijkheden met eigen ogen ontdekken? Kom dan langs in één van onze showrooms. Een ervaren expert staat voor je klaar en leidt je graag rond. Op die manier vind je vast en zeker de van die perfect bij je wensen en verwachtingen past

  Ontdek hier een greep uit ons assortiment: 

  > Actueel aanbod nieuwe buscampers

  > Huidig aanbod tweedehands vans 

  > Verhuur aanbod

  WAAROM JE BUSCAMPER KOPEN BIJ DICAR?

  Topkwaliteit aan de scherpste prijzen

  Dicar garandeert ook voor vans topkwaliteit aan de scherpste prijzen. Wij werken uitsluitend met kwaliteitsmerken. Dankzij onze grote aankoopvolumes bedingen wij voor onze klanten de scherpste prijzen. Door onze ruime stock kan je de buscampers zelf ontdekken in onze showroom, je hoeft niet te kiezen uit een catalogus. Daarbij mag je rekenen op de persoonlijke begeleiding door één van onze experts. Onze experts luisteren naar jouw wensen en verwachtingen en geven je gericht advies voor het kiezen van de juiste campervan.

  Snelle levering

  Onze ruime stock maakt het mogelijk om snel te leveren. Voor je het weet ga je de baan op met je eigen buscamper. Uiteraard wordt deze op maat afgewerkt met de gewenste opties en accessoires.

  Herstellingen en onderhoud

  Samen houden we je campervan in optimale conditie. Wij beschikken over een uitgebouwd serviceteam van ongeveer 50 medewerkers. Ons werkatelier is volledig uitgerust voor het uitvoeren van alle mogelijke vormen van onderhoud en iedere herstelling.

  Heb je nood aan een specifieke accessoire om nog meer van je compacte motorhome te genieten? Breng dan zeker een bezoek aan onze accessoireshop in de showroom van Geel.

Gerelateerde artikels