Tien jaar McLouisvrienden bij Dicar Motorhomes in Geel

 • Tien jaar McLouisvrienden bij Dicar Motorhomes in Geel

  Door Corona werden we genoodzaakt om ons tienjarig bestaan van 2020 uit te stellen naar 2022. Maar van uitstel komt gelukkig geen afstel! Dit jaar waren we er dan ook volledig klaar voor.

  Programma

  De McLouisvrienden vieren hun 10-jarig jubileumweekend op de Dicar site. De 52 motorhomes overnachten vrijdag en zaterdag op het dak van het Dicar-gebouw alsook beneden aan de schans. De dakshowroom wordt omgetoverd tot een feestlocatie waar vrijdag de ontvangst en zaterdag het avondfeest doorgaat. Tussendoor kan hier iets gegeten en gedronken worden. Zaterdag gaan er verschillende workshops van start waaronder drie Dicar collega’s. Zondag zetten de McLouisvrienden een standje met een champagnebar in de showroom. Het weekend zit boordevol gezellige activiteiten en workshops.

  Woensdag 4 mei

  Het Mclouisvrienden bestuur komt al twee dagen vroeger bij elkaar om de nodige voorbereidingen te treffen bij Dicar in Geel. De dakshowroom wordt in gereedheid gebracht en alles wordt voorzien om er een mooi weekend van te maken.

  Vrijdag 6 mei 2022

  Zoals verwacht komen er al enkele vroege vogels aangereden. Deze keer moeten ze even geduld uitoefenen. Klokslag 16.00 u begeleiden de parkweerwachters de motorhomes naar boven over de schans. Ze worden netjes gerangschikt door Willy en krijgen een zonnig plaatsje op de dakparking bij Dicar. De vrienden installeren al snel hun stoelen en tafeltjes in de zon en vinden elkaar na twee jaar wachten snel terug, met natuurlijk de nodige drank en hapjes.

  Om 18.00 u begint het officiële gedeelte, na de verwelkoming en de korte speechen worden wij getrakteerd op een glaasje champagne. Voor deze gelegenheid hebben wij de champagne familie Philip Benard uit Mareuil-sur-Ay (gelegen naast Epernay) uitgenodigd. Zij schenken voor de Mclouisvrienden elk een glaasje van hun champagnehuis uit. Het duurt niet lang of de sfeer zit er al goed in. De receptie met de nodige versnaperingen mondt al vlug uit in een dansavondje. Dirk zorgt voor aangepaste muziek en het wordt later of zelfs vroeger dan verwacht!

  Zaterdag 7 mei 2022

  Ilse, onze warme bakker, haalt de Franse broden op die verdeeld worden in de zaal. Na het ontbijt beginnen de workshops. Willy verdeelt de groepen en leidt alles in goede banen.  De workshops zijn uiteenlopend en gaan over gasinstallaties, de verschillende soorten gas, de ontspanners, de koeling van de ijskast, de verwarming, het reinigen van de waakvlam bij de ijskast, de foutmeldingen ook over de satelliet, TV, verbinding maken, nieuwtjes op de markt, TV-Vlaanderen, …  Om 12.00 u zijn de voormiddag sessies afgelopen en kan iedereen genieten van de Marrokaanse broden die de dames van het bestuur omgetoverd hebben tot smoskes kaas en hesp. Roger zorgt voor de koffie en de thee.

  Marc gaat ondertussen met de familie Benard op bezoek in Antwerpen. Ze vertrekken in Lillo om zo met de waterbus over de Schelde naar Antwerpen te varen. Marc geeft een rondleiding over de vele bezienswaardigheden. Achteraf vertellen ze dat ze hier erg van hadden genoten. Aangezien zij 7/7 werken was dit voor hen echt een vakantie.

  Om 13.00 u beginnen we aan de middagsessie. Het gaat over winterbanden, motorhomebanden, vierseizoensbanden, data van de band, profieldiepte, bandendruk, gewicht per band, ouderdom, … Kortom, enorm veel informatie! Ook verkeerskundige en McLouislid Erik, gespecialiseerd in Advies-Opleiding-Uitgeverij Verkeersreglementering houdt een workshop. Hij spreekt over  verkeersreglementering, opleiding C1 rijbewijs, +3,5 ton, de wegcode, snelheid, borden, rotondes en sluit af met een verkeersquiz. Vele onder ons komen tot de vaststelling dat ze toch nog veel konden bijleren. Na de sessies hebben de vrienden nog tijd om na te kaarten met elkaar voor het avondfeest.

  Er waren vier foodtrucks voorzien. Op het menu staan ambachtelijke kroketten van serranoham en zongedroogde tomaten, tomatensoep met houthakkersbrood, Tibetaanse specialiteiten, wok en American pancakes met ijs en slagroom. Het wordt met veel smaak opgegeten door onze Mclouisvrienden, door omstandigheden met enige vertraging, maar het was wel heel lekker! Na het eten begin het te kriebelen en gaat het orkest van start. Er wordt gretig gedanst, gezongen en gefeest tot in de vroeger uurtjes.

  Zondag 8 mei 2022

  Het Mclouisvriendendorp ontwaakt. Het bestuur zorgt voor een flink uitgebreid ontbijt zodat niemand met honger naar huis moet rijden en het wordt gesmaakt. Op het programma staat nog een uitgestippelde fietstocht (naar Geel of Westerlo) voor wie zin heeft. Voor sommige was de nacht tekort, zij blijven heerlijk nagenieten in het zonnetje op de dakparking.

  Rond 13.00 u komt iedereen terug in de zaal bij elkaar bij een heerlijke tas koffie en een stuk cake. Er is tijd om het verrassingsgeschenk in ontvangst te nemen en na nog een klein woordje van de organisatie kunnen wij het feestweekend afsluiten. Er worden nog mailadressen uitgewisseld en afspraken gemaakt en iedereen kan nog nagenieten tot 18.00.

  Tot de volgende bijeenkomst!

  Blijf ons zeker volgen op Facebook en op onze blog www.Mclouisvrienden.eu zodat je jezelf zeker kan inschrijven voor onze volgende bijeenkomst.

  Het Mclouisvrienden team,

  Willy, Chris, Marc, Ilse, Nicole en Roger

Gerelateerde artikels