Met Cunina en Dicar naar de Filipijnen

 • Met Cunina en Dicar naar de Filipijnen

  Verander de wereld van één kind!

  Dit jaar blaast Dicar 30 kaarsjes uit. Het waren alvast 30 mooie jaren en onze patron wilde dan ook graag iets terug doen. We hebben verschillende organisaties bekeken en kwamen uiteindelijk terecht bij een vereniging die perfect bij ons past: Cunina. Een schitterende organisatie die er niet alleen voor zorgt dat kinderen de kans krijgen om naar school te gaan maar die ook de kwaliteit van het onderwijs in verschillende landen verbetert.

  Transparante ontwikkelingshulp

  Cunina is een NGO die kansarme kindjes in het Zuiden naar school laat gaan door persoonlijke peterschappen. Een peetouderschap kost € 30 per maand. Het is de bedoeling dat je de kindjes doorheen hun hele schooltraject steunt. Vanaf het eerste studiejaar tot het laatste middelbaar.

  30 Filipijnse kindjes kunnen naar school!

  Ter ere van ons 30-jarig bestaan hebben we dan ook besloten om 30 kindjes gedurende hun hele schoolcarrière te steunen. In totaal gaat het om een termijn van 12 jaar. Naast de financiële steun bouwen we ook een persoonlijke connectie op met ons petekind. Dit is het unieke aspect van Cunina. Elke petekindje krijgt een collega van Dicar toegewezen als peter/meter. We leren elkaar kennen via briefwisseling en elk half jaar ontvangen we een mooie brief, een foto en een rapportkaart.

  Iedereen kan zijn steentje bijdragen

  Alle beetjes helpen. Daarom hebben wij in ruil voor een drankje een spaarvarken staan in onze showroom waar je een vrije gift kan doneren. Heb je zelf interesse in dit mooie initiatief? Er zijn nog verschillende mogelijkheden behalve peetouderschap. Neem zeker eens een kijkje op www.cunina.org.

  MEER TIPS EN REISVERHALEN?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Gerelateerde artikels