België

 • België

  Je kan er nog steeds heerlijk op uit trekken in eigen land. Er is niets leuker dan een dagje sportief tussen de natuur te vertoeven. Dat je hier niet ver voor hoeft te rijden, weten we al lang. Hieronder enkele toffe fietsroutes die je naar hartenlust kan combineren met andere activiteiten. Limburg heeft zoveel te bieden. Ideaal om van de buitenlucht te genieten.

  Route

  Fietsen door de Bomen

  Het fietspad is geopend in juni 2019. Het is een unieke beleving waarbij je tot op 10 meter hoogte kan fietsen tussen de bomen. Het pad heeft de vorm van een dubbele cirkel en is in totaal 700 meter lang. Je kan hier ook wandelen of joggen. Het bos bestaat vooral uit naaldbomen die aangeplant werden voor mijnhout. Doordat de steenkoolmijnen gesloten werden, zijn deze bomen nooit gekapt.  Er is nu bosbeheer op maat voorzien. De kleinere bomen krijgen de kans om te groeien en de gekapte zijn gebruikt voor het paviljoen aan de ingang. De pijlers van het pad staat symbolisch voor de stammen van de dennenbomen. Fietsen door de Bomen ligt aan het knooppunt 272 van het fietsnetwerk het Pijnven. GPS-coördinaten: 51.1616187, 5.3105925. Je kan ook altijd een fiets huren bij fietscafé De Groenen Hoek. Reserveer je fiets op voorhand.

  Fietsen door het water

  Een tweede unieke beleving is Fietsen door het Water in Bokrijk. Hierbij fiets je meer dan 200 meter dwars door de vijver. Het bestaat al sinds april 2016 en is een toeristisch trekpleister.  Van de ene oever doorkruis je het water tot aan de overkant. Het water is op ooghoogte. Het doet een beetje denken aan Mozes die de Rode Zee splitste. Vanop een afstand is het een uniek zicht. Al die hoofdjes die boven het water uitsteken. Je verkent de diversiteit van het domein Bokrijk. Je komt langs het Arboretum. Een museum voor bomen en struiken en een leuke tussenstop voor de tuinliefhebber. Je rijdt ook voorbij het openluchtmuseum van Bokrijk zelf. Natuurlijk kan je ook hier gewoon wandelen en joggen. Dit pad ligt aan knoppunt 91. GPS-coördinaten: 50.963069, 5.392711.

  Fietsen door de heide 2021

  Er staat een nieuwe fietsbeleving op de agenda. In de Mechelse heide kan je binnenkort genieten van ‘Fietsen door de Heide’ in het Nationaal Park Hoge Kempen. Het project zal klaar zijn in het voorjaar van 2021.  Vanaf de fietsbrug kan je uitkijken op het Nationaal Park. De ‘steiger’ wordt 294 meter lang. Er wordt gewerkt met duurzame houtstructuren zoals naaldhout en Azobé. Deze route verbindt knooppunt 551 en 550. Het fietsroutenetwerk loopt recht door de Mechelse Heide (wel 700 hectare groot).

  MEER TIPS EN REISVERHALEN?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Gerelateerde artikels