Dicar wandelroute 1

 • Dicar wandelroute 1

  Een afspraak bij de na-service? Maak er een fijne uitstap van!

  Take a break, while you wait!

  Geniet van een heerlijke wandeling terwijl Dicar zich om je camper bekommert. Wanneer wij jouw motorhome in orde maken, kan je erop uit trekken en de omgeving gaan verkennen. Speciaal voor onze Dicar-klanten hebben wij 3 fietsroutes en 2 wandelingen op maat uitgewerkt. Zoals je misschien al hebt ondervonden, tijdens één van je motorhomereizen, vind je op de meest onverwachte plaatsen soms de mooiste plekjes.

  WANDELROUTE 1: DOOR DE ZUIDERKEMPEN | 12 KM

  Routebeschrijving

  Knooppunten: 368-370-517-97-213-41-323-330-44-325-157-52-53-181-54-370-368

  VERTREK VANUIT ZAMMELSEWEG 196 

  We nemen de fiets rijden langs de achteruitgang van Dicar naar de hoofdbaan. We steken die over en rijden naar links. Enkele km verderop, bij de verkeerslichten, slaan we linksaf naar ‘Zammel’ (een kerkdorp van Geel). We rijden tot bij de kerk en laten onze fiets goed afgesloten achter ergens op het kerkplein.Onze wandeling vertrekt rechts van de kerk en links van de school, een asfaltweg in. Opgelet al snel moeten we hier rechtsaf. Laten we er aan beginnen! Volg de knooppunten hierboven.

  Wandeling door het natuurgebied Zammelsbroek

  Het Zammelsbroek is een prachtig natuurgebied gelegen in het dal van de ‘Grote Nete’. De kuilen en plassen die je op je wandeling tegenkomt vinden hun ontstaan bij de turfwinning die tot het begin van de 20ste eeuw nog plaats vond. Tussen knooppunten 370 en 54 komen we langs de ‘Sint-Dimphnakapel’. De oude waterput naast de kapel werd reeds in de middeleeuwen bezocht omwille van het geneeskrachtige water dat de put zou bevatten. Iets verder komen we langs een forse zandduin, de Kalvarieberg. Nadien leiden knuppelpaadjes ons droog doorheen de moerassige delen van het natuurgebied.

   

  MEER TIPS EN REISVERHALEN?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Gerelateerde artikels