Albanië

 • Albanië

  Albanië, een geheimzinnig land vol plekjes om te ontdekken!

  Albanië wordt ook wel het land van de adelaars genoemd. Meer dan 20 jaar was het land ontoegankelijk voor bezoekers. Na de val van het communistisch regime, stelde Albanië zich stilaan open voor toeristen. Hierdoor heeft het zijn authentieke sfeer kunnen behouden. Je geniet bovendien van een zacht mediterraan klimaat met als buurlanden Griekenland en Montenegro.

  Route

  De Albanese Riviera

  Albanië beschikt over een ruige kustlijn van wel 400 km. Idyllische baaitjes met traditionele dorpjes sieren het landschap. Vroeger stond de Albanese kustlijn garant voor ongerepte stroken strand met backpackers die van heinde en verre kwamen. Tegenwoordig moet je al iets beter je best doen om de toeristen te vermijden. We geven je onze top 3 voor de beste stranden.

  • Dhërmi: Eén van de bekendste stranden in Albanië. Het witte rotsstrand wordt omgeven door azuurblauw water. Gelukkig is het strand enkele kilometers lang zodat je ongestoord een rustig plekje kan vinden.
  • Ksamil: Drie kleine eilandjes die dobberen in het doorzichtige water. Ze zijn makkelijk te bereiken met de boot of al zwemmend. Hier kan je in alle rust verblijven. Het staat ook bekend als de onofficiële hoofdstad van de Riviera.
  • Borsh: Zoek je zo weinig mogelijk toerisme? Dan moet je hier zijn. Het is het langste stuk strand van Albanië. Hier en daar vind je een gammel strandbarretje maar het is hier grotendeels puur en ongerept. Snel zijn is de boodschap.

   

  Uitstapjes

  Albanië beschikt over verschillende verborgen parels. Het heeft zowel Ottomaanse, Italiaanse, Romeinse, Griekse en Illyrische invloeden. Het pittoreske binnenland en de adembenemende gebergtes zorgen voor een divers landschap.

  • Berat: Beter bekend als het witte stadje met duizend ramen aan de rivier Osum. De straten hebben hier geen namen, iedereen kent elkaar. Ook het kasteel is zeker de moeite. Berat zelf ligt ingesloten tussen de bergen en is geen stadje om met de camper te bezoeken. Parkeer buiten de stad en maak er een uitstapje van bv. Berat Caravan Camping.
  • Butrint: De ruïnes in Butrint zijn een mengeling van monumenten, natuur en archeologie. Het is een prachtig complex met als pronkstuk het Griekse theater. Het staat dan ook niet voor niets op de Unesco werelderfgoedlijst.
  • Komani-canyon: Eén van de meest indrukwekkende dagtochten is die over het Koman meer en de canyon. Heel dichtbij is er een klein cafeetje in Koman waar je een overnachting kan regelen op een kleine camping. De schoonheid die je zal ontdekken is onvoorstelbaar en je hebt veel kans om een adelaar te zien.

   

  Camperplaats

  Op de grens van Albanië – Macedonië 

  Camping Arbi: Een mooie camping, gelegen aan het meer. De eigenaar spreekt Engels. In het restaurant kan je de heerlijke Koran vis bestellen, die enkel in het Ohrid meer leeft. Het sanitair is proper en je bent binnen 15 minuutjes in het stadje. Adres: SH64, 7301 Pogradec, Korçë / Albanië.

  MEER TIPS EN REISVERHALEN?

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Gerelateerde artikels