Motorhome accessoires

 • Motorhome accessoires

  Bij een motorhome beschik je over een ruime keuze aan accessoires om het reizen zo praktisch, comfortabel, veilig en zelfstandig mogelijk te maken. Hieronder vind je een overzicht van de meest populaire accessoires.

  Praktisch en comfortabel

  Luifel

  De luifel is één van de meest handige accessoires. Je verdubbelt je leefruimte in oppervlakte met dit overdekt terras. Terwijl je geniet van de buitenlucht biedt het bescherming tegen regen en zon. Je kan met een gerust hart buiten eten en de kinderen hebben extra ruimte om te spelen. De knikarmluifels kunnen zowel op het dak als tegen de wand worden gemonteerd. Je kan de luifels op een eenvoudige manier opendraaien. De uitschuifbare steunpoten zijn met een kliksysteem vastgehecht in de beschermkap. Eenmaal opgesteld mag je zeker niet vergeten om de poten te stabiliseren met de bijgeleverde touwen en haringen. Maar bij hevige wind is het aangeraden om het luifel dicht te draaien. Een luifel is onderdeel van het voordelige Dicar Go-pack.

  Turboventilator

  Deze ventilator wordt geplaatst in de opening van één van de dakluiken. Het is een zeer krachtig toestel dat in twee richtingen werkt. De ventilator zorgt ervoor dat alle geuren en kookdampen worden afgevoerd. Draai je de ventilator in de omgekeerde richting, zorgt hij voor frisse lucht van buitenaf.

  Tv en dvd

  Voor de reizigers die onderweg nog graag genieten van hun favoriete soap of die op de hoogte willen blijven van alle nieuwtjes op het thuisfront, is dit een onmisbaar accessoire. Ook de (klein)kinderen die bij slecht weer graag naar hun favoriete film kijken, doe je hiermee een plezier. De toestellen die we bij Dicar plaatsen zijn lichtgewicht flatscreen tv’s met geïntegreerde dvd-speler (12 volt), ideaal voor de mobilhome.

   

  Schotelantenne

  Een schotelantenne is noodzakelijk om tv-zenders te kunnen ontvangen. De antenne wordt geplaatst op het dak van de camper. Je kan kiezen uit een manuele of een automatische satelliet. Bij een manuele schotelantenne moet je de satelliet handmatig richten om ontvangst te krijgen, bij de automatische gebeurt dit vanzelf. Je hebt ook een kaarthouder en abonnement nodig van bv. tv-Vlaanderen (bij ons verkrijgbaar). Let er op dat er geen struik, boom, plant of … zich tussen de schotelantenne en de satelliet bevindt. Elk klein obstakel betekent verlies van signaal. Zelfs bladeren kunnen hiervoor zorgen. Het kan zijn dat je bij bepaalde weersomstandigheden (regen, hagel, sneeuw) dan ook last hebt van signaalverlies.

  Fietsendrager

  Er bestaan dragers voor 2, 3 of 4 fietsen. Maar houd er rekening mee dat 4 fietsen een grote belasting zijn voor de achterwand van jouw camper. Respecteer dan ook het aangegeven draagvermogen van de fietsendrager. Sta nooit op de fietsendrager en rijd voorzichtig over oneffenheden in het wegdek. Kijk ook na of er bevestigingspunten voor een fietsendrager zijn voorzien op jouw camper. Is dit niet het geval, dan kan je hiervoor ook terecht bij Dicar. Bij motorhomes met een grote garage is het ook mogelijk om fietsten te stallen in de garage. In de garage zelf kan ook een fietsendrager geplaatst worden zodat de fietsen niet omvallen.

  Energie en autonomie

  Zonnepaneel

  Een zonnepaneel levert stroom aan de batterij van het woongedeelte. Via het zonnepaneel kan de batterij ook opgeladen worden als je niet rijdt of op het stroomnet (220 volt) aangesloten bent. Ideaal als je meerdere dagen op dezelfde locatie wil verblijven waar geen netspanning beschikbaar is. Een zonnepaneel is bovendien meer geschikt voor een camper dan bv. een stroomgroep. Een stroomgroep weegt zwaarder, maakt meer lawaai en verspreidt een geur bij benzineverbranding.

  Tweede woonbatterij

  Elke motorhome is voorzien van één woonbatterij en één startbatterij voor de motor. Met één woonbatterij beschik je over genoeg stroom voor twee dagen. Je kan dit verlengen door een dubbele woonbatterij aan te kopen. Houd wel rekening met het extra gewicht van een tweede batterij.

  Bezoek Dicar

  Bij Dicar in Geel kan je in de accessoire shop alles terugvinden wat je nodig hebt om rond te reizen of om je motorhome nog comfortabeler te maken. Ons assortiment bestaat uit meer dan 1000 accessoires.

  Wil je een afspraak maken voor montage? Klik hier.

Gerelateerde artikels