Afspraak voor vochtmeting

Plan hier je afspraak voor vochtmeting

Plan jouw vochtmeting in via het formulier hieronder als je enkel een vochtmeting wil laten uitvoeren zonder andere werken. Als je een vochtmeting wenst te combineren met andere (herstellings)werken, doe je dit best via het algemeen service formulier.
[gravityform id=”18″ title=”true” description=”true”]

Wat houdt een vochtmeting in?

Bij een vochtmeting wordt de camper op de belangrijkste plaatsen gecontroleerd op eventuele indringing van vocht. Op bijgevoegde tekening van een uitgevouwen camper kan u zien op welke punten aan het dak, de wanden en de vloer we met een speciaal toestel nagaan of er vocht in de camper aanwezig is.

Bij het dak wordt in de vier hoeken gemeten op de verbinding dak/wand. De dakluiken worden rondom gemeten en ook de doorvoeren zoals bv. de schoorsteen krijgen extra aandacht. Het meten van de voor- en achterwand en de zijwanden neemt de meeste tijd in beslag. Elke wand wordt in de boven- en onderhoeken gemeten. Per wand wordt verder rond alle doorvoeren gemeten, zoals rond de deur en de ramen. Maar ook rond serviceluiken, in de wand ingebouwde contactdozen, roosters, …

Bij de vochtmeting van de vloer worden alle vier de hoeken van de bodemplaat gemeten. De meter wordt vanuit een hoek naar links en rechts verplaatst binnen de beschikbare ruimte. Ook rond de twee wielkasten wordt de vloer gemeten.

Om de vochtmeting zo correct en vlot mogelijk te laten verlopen vragen wij je om jouw camper zo leeg mogelijk binnen te brengen.