Simpele tips voor een veilig gevoel

 • Simpele tips voor een veilig gevoel

  Een veilig gevoel in je camper!

  Iedereen vertrekt graag met een gerust hart op reis. Door enkele simpele maatregelen en/of eventueel enkele accessoires te installeren geniet je met volle teugen van je motorhome vakantie. Hierbij enkele tips en advies.

  Volg deze makkelijke tips

  – Laat je motorhome nooit onbeheerd achter op een afgelegen plaats.

  – Slaap nooit op een parking langs de autostrade maar kies een camping op een doorgangsroute vlakbij.

  – Ga niet in op de gebaren van een inhalende bestuurder die doet alsof er wat mis is met je camper.

  – Laat nooit iets waardevols zichtbaar in jouw camper liggen.

  – Sluit de gordijnen van de mobilhome.

  – Doe ALLE deuren (ook langs de binnenkant) op slot, zeker in de file of de stad.

  – Let op bij vragen van een onbekende bv. bij een tankstation, dit kan een afleidingsmanoeuvre zijn.

  Veiligheidsaccessoires

  Achteruitrijcamera

  Deze camera is zeer handig bij het achteruitrijden en parkeren. Je hebt een duidelijk zicht over wat er zich achter jou afspeelt. Het is makkelijker om te manoeuvreren met behulp van een camera dan met parkeersensoren. Met een achteruitrijcamera kan je zonder hulp van derden op een veilige manier met de motorhome achteruitrijden.

  Tri-gasalarm

  Dit technologisch hoogstandje detecteert gassen binnen enkele seconde. Een bekend type is het TriGas alarm met een nieuw detectiesysteem voor gassen met een verdovend effect, koolmonoxide, propaan- en butaangassen, zowel op de vloer en plafond. Het technologisch hoogstandje kalibreert iedere 40 seconde, past zich aan de omgeving in de motorhome aan om vals alarm te voorkomen. Je kan dit aansluiten op het 12 volt-systeem van de camper.

  Veiligheidssloten

  Installeer extra stevige sloten om jouw mobilhome beter te beschermen tegen inbraak. De Fiamma-sloten beveiligen het woongedeelte en HeoSafe-sloten zorgen ervoor dat uw cabine veilig is. De Fiamma-veiligheidssloten worden gebruikt voor de deur van de camper en van de garage. Het is een uitstekend afschrikkingsmiddel tegen inbraak, gemaakt van geverfd aluminium. Vergrendel deze nooit tijdens het rijden anders heb je geen nooduitgang meer. Dit kan gevaarlijk zijn wanneer je snel de motorhome moet verlaten. IMC sloten kunnen op de passagiersdeur met binnen en buitenbediening of op de chauffeursdeur (uitsluitend bij integralen met binnenbediening).

  De HeoSafe-sloten kunnen aan de binnenkant van de cabinedeur bevestigd worden. Ze zijn onopvallend en gemakkelijk in gebruik. Deze kan je ook op de garagedeuren installeren.

Gerelateerde artikels