Formaliteiten en voorschriften

 • Formaliteiten en voorschriften

  Bij de aankoop van een motorhome moet je met een aantal praktische zaken rekeningen houden. Je moet verzekering en verkeersbelasting betalen. De verkeersbelasting is afhankelijk van de MTM en de verzekering is afhankelijk van het type. Bij de aankoop van een mobilhome kan je wel gebruik maken van een financiering. Hieronder een extra woordje uitleg.

  MTM OF MAXIMALE TOEGELATEN MASSA

  De maximale toegelaten massa van jouw motorhome is het maximum gewicht dat de motorhome mag wegen op de grond. Het is de constructeur die de MTM bepaalt. Je kan hierover meer informatie terugvinden bij gewicht en bagage.

  VERKEERSBELASTING OP MOBILHOMES

  Vanaf 2011 wordt de verkeersbelasting van jouw motorhome bepaald door de MTM (Maximum Toegelaten Massa) van de mobilhome.

  MTM uitgedrukt in kg 
  bv. 0 – 1500 kg: € 92,40

  DE MOBILHOME-VERZEKERING

  De verzekering van een motorhome hoeft niet veel te kosten. Maar je bent met een aanzienlijk kapitaal op de weg van al snel minstens 40.000 euro. Denk eraan dat jouw camper de eerste jaren weinig aan waarde inlevert. De kans op schade voor een onervaren bestuurder is groter dan voor een oude rot in het vak. Een omniumverzekering is dus zeker het overwegen waard. Het te betalen tarief wordt bepaald door de waarde van de motorhome en de kilowatt (kW) van de motor. Een verzekering met burgerlijke aansprakelijkheid kan je al afsluiten voor ongeveer 200 euro. Wil je voor dezelfde motorhome een omnium afsluiten dan zal je ongeveer 700 euro moeten betalen. Een specialist in verzekeringen voor vrijetijdsvoertuigen is Ruwelka.

  FINANCIERING VAN MOBILHOME

  Hiermee wordt bedoeld dat de bank het volledige of gedeeltelijke bedrag van de aankoop voor de motorhome voorschiet. Je kan de betaling spreiden over maanden en jaren en je beslist zelf hoeveel je maandelijks wil aflossen. Op deze manier kan je een camper kiezen die volledig aan jouw wensen voldoet. Dicar heeft voor ieder wat wils. Voor meer informatie, raadpleeg de financieringen.

Gerelateerde artikels