Volkswagen California

Volkswagen California

Wat is de Volkswagen California?
Om het succes van de VW California te duiden moeten we een ’trip down memory lane’ maken.

De Volkswagen California is een iconische campervan die zijn oorsprong kent met de Volkswagen T 1 eind jaren 50. Na een ruwe schets van de Nederlanderse autocoureur Ben Pon ,waarbij de motor achteraan zit, ontstond het unieke design van het Volkswagen busje.

De Samba ‘flower power’ uitvoering was een veel gezien model op grote festivals waaronder Woodstock. Om die reden, en omdat het veel ruimte bood aan personen en levensmiddelen, werd de type 2 in de jaren zestig en zeventig een populair ‘hippiebusje’ . De productie van deze T2 liep tot 1979.

Vanaf 1979 creërde Volkswagen de Transporter T3 onder de naam ’the Joker’. Uit deze reeks kwam de eerste campervan met een vast verhoogd dak.
Volkswagen bracht ook de VW T3 California uit die populair werd omwille van zijn scherpe prijs. De productie van de Volkswagen T3 reeks liep tot 1992.

De eerste Volkswagen camper met de motor vooraan was de VW T4 California met ruimte voor een vast toilet, door een lagere wielbasis. De productie van de Volkswagen T4 reeks liep van 1990 tot 2003.

Vanaf 2003 brengt Volkswagen de vijfde generatie van de Transporter op de markt. Deze keer veel sterker en lichter maakt door het gebruik van aluminium. De productie van de Volkswagen T5 reeks liep tot 2015.

De VW California is ondertussen en zeer gekend. De naam wordt geassocieerd met een vrije lifestyle, kwaliteit en een iconisch design. Sinds 2015 brengt Volkswagen de California T 6 op de markt in 3 uitvoeringen: De California Beach, de California Ocean en de California Coast.
Ontdek het uitgebreide gamma tweedehands Volkswagen campervans van Dicar
Onze Dicar campervansstore is gespecialiseerd in campervans. Ben je geïnteresseerd in de vw California, dan raden we je ook aan ons gamma van Hanroad te bekijken.
In onze campervanstore vind je nieuwe en tweedehands buscampers.

Volkswagen California

Onze mobilhomes op voorraad van Volkswagen California

  • Sorteer op