FAQ IDEAL Caravans

De oorsprong van DC Motorhomes

DC Motorhomes maakt deel uit van de Dicargroup die bestaat uit 5 filialen en maar liefst 25 motorhomemerken verdeelt. Het is allemaal begonnen met Dicar Motorhomes in Geel, opgericht door zaakvoerder Dirk Van Eyck in 1988. Na een mooie groei volgde in 2012, DC Motorhomes in Drongen. Een extra vestiging om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. DC Motorhomes is gespecialiseerd in de verkoop, verhuur en service van motorhomes.

Ondertussen staat Dirk nog steeds aan het roer van het familiebedrijf, ondersteund door zijn vrouw, drie zonen en schoondochter. We mogen zeggen DC Motorhomes nog steeds een bloeiend bedrijf in volle groei is. Daarom waren we op zoek naar een mooie en grotere locatie om onze klanten een zeer compleet gamma aan te bieden en de atelier capaciteit uitbreiden om een nog betere service te garanderen. Dit ideale plaatje vonden we bij Ideal Caravans. We besloten dan ook om de krachten te bundelen en onlangs zijn DC Motorhomes en Ideal dan ook verenigd onder één dak op het gekende adres in Wetteren. Vanaf nu kan je deze ook terugvinden in Wetteren. We kijken er alvast naar uit om jullie in onze showroom van 3.000 m2 te verwelkomen.

 

 

IDEAL KLANTEN

Wat betekent de overname van IDEAL caravans voor mijn motorhome of caravan?

Sinds meer dan 50 jaar was Ideal Caravans je vertrouwde leverancier en partner voor jouw stacaravan, trekcaravan of motorhome. Als motorhomespecialist hebben we besloten ons volledig te richten op motorhomes en campervans. Wij houden ons eraan om jou zo goed mogelijk te informeren rond enkele praktische wijzigingen en veranderingen.

Wat betreft de caravans werd er besloten om een samenwerking en overdracht aan te gaan met een gespecialiseerd caravanbedrijf die niet alleen over de nodige kennis en ervaring beschikt maar ook over een ruime voorraad onderdelen. Zodat je kan blijven genieten van de service die je verdient. Je kan hier terecht met al jouw vragen maar ook voor service, onderhoud en fabrieksgaranties.

Waar komt dit praktisch op neer?

 • Ik heb een stacaravan gekocht bij Ideal:
  voor al de service, onderhoud en fabrieksgaranties voor jouw stacaravan kan je vanaf heden terecht bij Decopa op hetzelfde adres als voorheen: Brusselsesteenweg 278, 9230 Wetteren, naast Ideal caravans in Wetteren.

 

 • Ik heb een rijcaravan van het merk FENDT gekocht bij Ideal:
  voor al de service, onderhoud en fabrieksgaranties voor jouw stacaravan kan je vanaf nu terecht bij DKW Caravans op het volgende adres: Roeselarestraat 415, 560 Wevelgem.

 

 • Ik heb een rijcaravan van het merk HOBBY gekocht bij Ideal:
  voor al de service, onderhoud en fabrieksgaranties voor jouw stacaravan kan je vanaf nu terecht bij Decuyper NV op het volgende adres: Beneluxlaan 2, 8970 Poperinge.

 

 • Ik heb een motorhome gekocht bij Ideal:
  voor al de service, onderhoud en fabrieksgaranties van jouw motorhome kan je vanaf nu terecht DC Motorhomes en dit op het huidige adres: Brusselse Steenweg 272, 9230 Wetteren.

 

Wat betekent de overname voor nieuwe klanten bij Dicar Motorhomes of DC Motorhomes?

Met de overname van Ideal zet Dicar Motorhomes een nieuwe stap in het aanbieden van een optimaal aanbod, service en flexibiliteit. Een motorhome aangekocht bij Dicar Motorhomes Geel of DC Motorhomes in Wetteren kan nu ook afgeleverd worden in de twee locaties naar keuze. Ook de naservice kan vanaf nu doorgaan in de locatie van aflevering.

Een greep uit ons aanbod

McLouis Sovereign 439

 • MODEL 2022
 • Full option motorhome
 • Korte half-integraal (6,49m)
 • Gemakkelijk manoeuvreerbaar
 • Gratis Sovereign Pack

CATALOGUSPRIJS: € 67.905
Uw voordeel: € 14.955
DICAR PRIJS: € 52.950

Meer info

Benimar Cocoon 463

 • Full option motorhome
 • Populairste van België
 • Grote garage, bereikbaar langs binnen
 • hagelbestendig, extra winterisolatie, weer-en waterbestendig

CATALOGUSPRIJS: € 72.825
Uw voordeel: € 15.875
DICAR PRIJS: € 56.950

Meer info

McLouis Carat 473

 • Model 2022
 • L-zithoek
 • Grote afsluitbare slaapkamer met twinbedden
 • Een gescheiden douche en toilet.
 • Grote garage waar fietsen inpassen
 • Extra brede inkomdeur met tweepuntssluiting

CATALOGUSPRIJS: € 79.200
Uw voordeel: € 16.450
DICAR PRIJS: € 62.750

Meer info

Voor het volledige aanbod van DC Motorhomes Wetteren klik hier

Voor het volledige aanbod van Dicar Geel klik hier

Dicargroup in volle bloei

Zoals hierboven meegedeeld DC Motorhomes maakt deel uit van de Dicargroup. De verhuis van Drongen naar Wetteren is een volgende stap in het groeiproces van de Dicargroup. Onlangs werd de overname van AJD in Luik gerealiseerd waardoor de groep er enkele mooie merken bij kreeg: Rapido, Pilote, Chausson, Dreamer, Itineo en Caravellair.

Vorig jaar werd ook het nieuwe pand van Hainaut VDL in gebruik genomen. Een indrukwekkende showroom in Gosselies, op 1 km van Charleroi airport en op 1 km van de afrit. Met een totale oppervlakte van meer dan 4ha, een showroom van 6.500 m2, een atelier van 3.000 m2, een magazijn met 3 verdiepingen en een prachtige shop van 600 m2 is dit meteen de grootste showroom van België. De merken van Hainaut zijn: Challenger, Adria, Burstner, CI, Sunliving, Caravellair, Font Vendome, Carthago, Malibu, Morelo, McLouis, Benimar en Etrusco.

In Geel werd tevens in 2021 de ‘vanstore’ geopend. Een speciaalzaak voor campervans, de omgebouwde bestelwagens. Hier kan de geïnteresseerde campervanliefhebber meer dan 60 vans ontdekken in alle maten, kleuren en afwerkingsniveaus. De ‘vanstore’ is gelegen direct naast Dicar Motorhomes aan afrit 23 Geel-West.

Intussen bieden we over heel België op vijf vestigingen 22 motorhome -en 5 caravanmerken aan. In totaal levert de Dicargroup meer dan 3.000 voertuigen (nieuw en tweedehands) per jaar. Voor 2022 zijn er reeds 2.920 nieuwe motorhomes in voorbestelling om, door de stijgende vraag, toch iedereen de kans te bieden er met een nieuwe motorhome op uit te kunnen trekken.

Onze showrooms

Dicar Geel

Meer dan 250 toonzaalmodellen
Uitgebreide accessoireshop

Grote Steenweg 2,
2440 Geel

Openingsuren

 • Maandag tot en met zaterdag: 9u – 18u
 • Zon -en feestdagen: 13u – 17u

Openingsuren atelier

 • Maandag tot en met vrijdag: 8u30 – 17u
 • Extra openingsuren voor brengen en afhalen motorhome na herstelling: zaterdag: 09u00 – 12u00 (atelier gesloten, geen technische ondersteuning aanwezig)

[sharethis-inline-buttons]

Opgelet: andere openingstijden in Wetteren!

DC Motorhomes Wetteren

Meer dan 40 toonzaalmodellen

Brusselsesteenweg 276
9230 Wetteren
België

Openingsuren showroom

 • Maandag tot en met zaterdag: 10u – 18u

Openingsuren atelier

 • Maandag tot en met vrijdag: 9u – 17u

[sharethis-inline-buttons]